Houd me vast

Houd me vast

Het ‘Houd me vast’- programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sue Johnson. Bij ‘Houd me vast’ staat de relatie centraal en werken we vanuit emoties. Emoties zijn de kern van alle belangrijke relaties, zoals de relaties met partner, kinderen en ouders. Emoties geven aan welke wel/niet vervulde behoeften er zijn. Door meer duidelijkheid hierover, zowel bij jezelf als de ander, kun je dit delen. Dit bevestigt de verbinding met de ander.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • (destructieve) patronen binnen relaties;
  • emoties in liefde en verbinding/hechting;
  • opzoeken en vinden van zere plekken van vroeger;
  • verder bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

De drie dagen werken we met videomateriaal, oefeningen en opdrachten.
Groepsopdrachten ontbreken tijdens de groepsbijeenkomsten en er zijn weinig groepsdiscussies. Het is vooral de bedoeling dat de partners samen – met elkaar – aan de slag gaan! 

Het ‘Houd me vast’-programma vloeit voort uit emotionally focused couple therapy (EFT) en bieden we aan in groepen van maximaal vier paren. Na aanmelding volgt een intake-formulier en als er behoefte aan bestaat is een kennismakingsgesprek mogelijk.

Eerdere deelnemers zeiden:

-‘Een aanrader voor alle stellen die met elkaar (weer) een liefdevolle verbinding willen hebben en houden.’

-‘…meer begrip voor mijn partner, ik ben meer gaan zien wie zij is en wat voor haar belangrijk is in onze relatie. Tegelijkertijd heb ook ik de gelegenheid gehad beter aan te geven wat voor mij belangrijk is.’

-‘Een geweldige APK voor je relatie met onverwachte verdieping en hernieuwde verbondenheid.’

-‘Het was bijzonder en inspirerend om met elkaar te doen. In het begin best spannend maar we hadden al gauw door hoe fijn het was om echt contact met elkaar te hebben.’

Begeleiding

De weekenden met het Houd me vast programma worden begeleid door Saskia Lemmens en collega eft-therapeut en ‘Houd me vast’-trainer Wille Soepboer

Voor inschrijven of meer informatie kun je bellen of mailen: zie contact.

De locatie

‘Existentia’ is gevestigd aan de Watermolenweg 12 op de boerderij ‘De Kroontjes’. De boerderij ligt in het Hoornder Nieuwland. We komen samen in het woonhuis van de boerderij.

Het gebied van ‘De Kroontjes’ kenmerkt zich door een bijzondere vegetatie die beheerd wordt door natuurboer Kees Kikkert.

Stellen kiezen en regelen zelf hun verblijf op Texel. Er zijn verschillende mogelijkheden: kamperen, verblijf in een blokhut of chalet, appartement of hotel. Zie verblijfplaatsen op Texel.