Ilse Rooyackers

Ilse Rooyackers

Mijn naam is Ilse Rooyackers. Ik ben ervaringsdeskundige in anorexia nervosa en op dit moment in opleiding tot integratief therapeut (bij BGL & partners). Kenmerkend aan mij is mijn betrokkenheid, het zonder oordelen de vinger op de zere plek kunnen leggen en de ruimte voor humor. Ik laat je graag op een nieuwe manier kijken en ervaren, zodat je jezelf kan verrassen en het vertrouwen in jezelf wordt vergroot.

Voordat ik in deze branche werkzaam werd, heb ik studies gevolgd in de sociale wetenschappen, met name in de psychologie, sociologie en filosofie. Met ieder een unieke focus op respectievelijk onze persoonlijke psyche, sociale omgeving en zingeving hebben zij als gemeenschappelijke noemer: de mens!

Daarna promoveerde ik op het thema familierelaties in migrantengezinnen. Dit werk toonde dit werk mij hoe we gevormd worden door ons verleden, onze levenservaringen en de (gezins-)cultuur waarin we zijn opgevoed. Tegelijk heb ik gezien dat we over een enorme veerkracht beschikken en ons vaardigheden eigen kunnen maken waarmee we nieuwe, uitdagende situaties aan kunnen gaan. Kort gezegd heb ik geleerd dat het (er)kennen van je verleden essentieel is om je huidige gedrag te begrijpen en je toekomst doelbewust vorm te kunnen geven zoals jij dat wilt.

De belangrijkste reden om me om te scholen tot coach/therapeut was dat ik, omgeven door theorie, de praktijk ging missen. Daarnaast heb ik jarenlang zelf veel ervaringen met therapieën opgedaan in mijn herstel van anorexia nervosa. Dit gevecht heeft mijn persoonlijke groei een geweldige impuls gegeven. Als ervaringsdeskundige heb ik een tijdlang individuen en groepen (mensen met een eetstoornis en hun betrokkenen) begeleid bij de instelling Rintveld in Zeist. Met liefde zet ik mijn ervaring in om mensen die met een eetstoornis of andere problemen worstelen te begeleiden en perspectief te bieden.