Saskia Lemmens

Saskia Lemmens

Mijn naam is Saskia Lemmens (geboren in 1963). Na het atheneum studeerde ik in Utrecht aan de lerarenopleiding biologie en gezondheidskunde. In de twaalf jaar dat ik in het voortgezet onderwijs werkzaam was, zag ik hoeveel er met kinderen in die levensfase gebeurt. Zowel op school als thuis maken ze van alles mee wat van belang is voor hun verdere ontwikkeling. Naast de ‘gewone’ lichamelijke en psychosociale processen maken ze zelf of aan de zijlijn mee hoe het is als een leerling langdurig ziek is, een medeleerling verongelukt, een klasgenoot een ouder verliest, ouders scheiden of er iemand verhuist.

Alles wat iemand meemaakt heeft invloed op hoe die persoon zich ontwikkelt.

Het fascineert me hoe mensen in moeilijke tijden hun kracht kunnen vinden en weten in te zetten. Ik vind het minstens even belangrijk dat iemand zich ‘lekker in zijn vel’ voelt als dat hij lichamelijk gezond is. Dit heeft me ertoe bewogen een opleiding te gaan doen om mensen hierin individueel te begeleiden. Ik koos voor een opleiding tot psychodynamisch therapeut en aansluitend volgde ik de opleiding tot EFT-therapeut bij EFT-Nederland.

In mijn praktijk begeleid ik mensen in hun onderzoek naar hoe ze hun leven prettiger en zichzelf gelukkiger en krachtiger kunnen ervaren. Het kan gaan om hulp bij het alsnog of verder verwerken van vroegere gebeurtenissen of het omgaan met recente ervaringen. Kernwoorden in mijn begeleiding zijn aandacht, verbinding en compassie.

Naast de individuele en relationele begeleiding in de praktijk ben ik bijna vijftien jaar als mentor, supervisor en docent verbonden geweest aan de Academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel.

Ik heb een netwerk van collega-therapeuten en coaches. Dit maakt samenwerking, intervisie en doorverwijzing mogelijk.